teisipäev, 2. detsember 2008

30. novembri Pühajärve treening

Aeg: 30. november kell 10 hommikul ühisstardist
Koht: Pühajärve lõunakaldal Saare motell
Rajameistrid: Andreas Kraas ja Kadri Limberg
Osalejad: Andres Minn, Pilvi-Heli Vettik, Margus Marrandi, Kristjan Trossmann, Martti Mikk, Randy Korb, Kristjan Karabelnik, Aivar Jõgiaas, Eduard Taivere, Artur Taivere, Eleri Hirv, Kaido Hallik, Priit Poopuu, Arti Albert kaaslasega, Maret Vaher liitus hiljem
Rada: rogaini põhimõttel, liikumisviis vabalt valitav, loogiline oli kasutada ratast punkti piirkonda jõudmiseks ja siis joostes punktis käia, 3 lisaülesannet.
Kontrollaeg: kell 16:00

Tulemused

Enne starti toimus võistkondade komplekteerimine. Martti saadeti koos Randyga rajale. Kui Martti sellest kuulis, siis ütles ta, et Randy tapab mu ära. Randy vastas, et ei tapa, et pole nuga kaasas.

Mina läksin rajale koos Eleriga.

Alustuseks oli ühisstardist esimene lisaülesanne: teatesuusatamine vanade mäesuuskadega. Kõige keerulisemaks osutus suuskade jalgasaamine, ilma keppideta sõitmine probleeme ei valmistanud.

Seejärel saime kaardi. Kuna teises lisaülesandes pidi punkt kell 12:30 olema, siis tuli otsustada, kummal pool Pühajärve enne lisaülesannet käia. Ühe poole jaoks jäi siis 2,5 ja teise poole jaoks 3,5 tundi. Mulle tundus lääne pool väiksem ring, aga tegelikult eksisin, ida pool oli tänu parematele teeoludele ja sirgemat teed pidi läbitavatele punktivahedele kiirem.

Nädala alguse lund oli veel päris palju alles. Teeolud olid suurematel teedel head, väiksematel teedel tuli kohati osavat sõiduoskust näidata ja metsarajad olid rattaga läbitamatud.

Lääne poolt jäi meil 3 punkti võtmata, II lisaülesandesse jõudsime sekundipealt õigel ajal, viimane punkt enne lisaülesannet liigutasime ennast ka pisut kiiremini selle nimel.

II lisaülesandeks oli teatejooks, naisliikmetele ca 15-20 meetrit ja meestele ca 30-40 meetrit. Enne jooksu pidi ütlema, palju kulub kahe peale aega raja läbimisele. Vastavalt täpsusele oli võimalik teenida 4 boonuspunkti. Meie olime keskmiselt täpsed (eksimus 15 sekundit) ja saime 2 boonuspunkti.

Peale lisaülesannet läksime ida poole, sealt saime kõik punktid võetud ja jõudsime umbes 15:20 ajal juba tagasi Saare Motelli. Kuna III lisaülesanne oli avatud kuni 15:45-ni, siis arvasin ma, et selle saab kiiresti tehtud, üle veerand tunni seal ei lähe. Aga tegelikkuses oli lisaülesande pikkuseks umbes 1-1,5-2 tundi, olenevalt orienteerumisoskusest ja jooksukiirusest. Lisaülesande sisuks oli joonorienteerumise rajalt 5 punkti üles leidmine. See oli treeningu kõige huvitavam osa, aga kahjuks saime sellest ainult algusosa - 2 punkti läbitud (kokku oli 5 punkti) ja tagasi jõudsime 4 minutit peale 16-t, seega saime vastavalt juhendile ka 4 trahvipunkti.

III lisaülesande kaart:



Edasi ootas motellis soe saun ja supp ning toredad sõbrad ja Minni Nepaali muljed.

Jäin treeninguga rahule - hea 6-tunnine treening aeroobses faasis heas seltskonnas.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Huvitav oli see, et ühel pool mäge oli 30cm lund ja teisel pool must maa väljas... ma nimelt sattusin valelt poolt mäge rattaga lõikama.
Kas keegi leidis joonorienteerumises kõik KP-d ka üles. Mul õnnestus seal esimesena metsa minna ja 2 "tundmatut" jalapaari läksid paksus lumes ees, mis ilmselgelt liikusid kõige optimaalsemat teed mööda KP-desse. Aga mina üritasin visalt mööda kollast joont liikuda ja seetõttu jäi 1 KP märkamata..

Martti ütles ...

Väga lahe rada oli. Pidevalt pidi nuputama, et milline tee või rada on rattaga sõidetav ja milline paksu lume all. Jalad said küll juba esimese punkti juures märjaks, aga kuna punktid olid pandud nii, et punktini jõudmiseks tuli lõpp joosta, siis külm ei hakanud kordagi.

Randy jättis mind ka ellu. Mõned korrad ta ikka üle õla tagasi vaatas(näiteks peale Seinamäe võtmist II lisaülesande poole sõites), aga eest ära ei sõitnud kordagi.

Mõned minutid läksid meil kaduma 71 punktiga, mis oli kaardile kantud kraavi otsa, aga tegelikult tuli jupp maad kraavi pidi edasi liikuda. Mina hakkasin seal mõtlema Kadri ütlusele, et iga kaart on unikaalne käsitöö ja punkt peaks asuma ringi sees ja läksin kontrollima raiesmikul asunud kõrgemat tippu, aga Randi läks kraavi pidi edasi ja leidis ka punkti.

Kuna Minnil õnnestus Randy sauna meelitada, siis joonorienteerumisele läksin üksi. Joonorienteerumisega läks nii, et kuna aega oli vähe, siis algul plaanisin kaardile märkida "tõenäolised" punktikohad ja need ära kontrollida, aga kuna ässad Maku ja Trossmann parajasti minu ees ilusti rada kaardile kandsid, siis miskipärast läksin ka mina seda teed. Kuna Maku ja Trossmann läksid minust varem metsa ja tegid kõigepealt ära väikse kaare, mille mina plaanisin lõppu jätta, siis sain nendega õigepea taas kokku. Pidevalt käis nende vahel vaidlus, et kummalt poolt sood või küngast minna. Põhjus oli nimelt selles, et üks neist oli raja joonistanud ühele poole ja teine teisele poole sood või mäge.

Kõige parem oli see, et mingi hetk jäi Maku korraks seisma ja max 2m kaugusel temast oli punkt. Ütlesin veel Makule, et pean pärast mõtlema, et kuhu ma selle punkti täpselt joonistan. Maku ütles miskit vastu ka, aga kui pärast saunas arutama hakkasime tuli välja, et nemad polnud Trossmaniga kumbki seda punkti näinud, kuigi ka Kristjan oli punktist 2m kaugusel olnud.

Suured tänud ka minu poolt Andreasele ja Kadrile huvitava raja eest.