laupäev, 4. juuli 2009

XT-Seiklus KOLGAKÜLA 04.07.2009

Seekordne Xt-seiklus toimus Kolgakülas. Stardis uurisime mõne hetke kaarti ja kuna Valgejõest ida pool tundus tihedamalt punkte olema siis sai ka sinna suund võetud. Peale 20. punkti võtmist sai kohe üle jõe ujutud. See oli ka ainuke koht, kus mina ujusin. Mujalt tulin üle jõe jalad põhjas. Kuni 40.-da punktini oli paras võsas ragistamine, aga kui jõe äärest tulema saime läks metsa alune paremaks ja sai jooksma hakatud.



Väga lahedas kohas oli 58 punkt. Kuna see jäi meile nagunii tagasisõidu tee äärde, siis käisime seda veel pärast võistlust vaatamas ja Aivar tegi pilti ka. 42 punktiga tegime väikse kaare, kuna saime pihta täpselt ühele kaardilt puuduvale sihile ja eeldasime, et oleme õigel sihil. Kuna 42 punkti legend oli punktipüük ja paistma hakkas ka lint, siis piisas mulle juhendist sõnast väljastpoolt ja tuli vaid maast õige "õng" võtta ja punkt ära komposteerida.

Jooksu lõpus tuli sooritada lisaülesanne. Tuli täis puhuda 3 õhupalli ja need nooltega puru visata. Otsustasin egoistlikult et mina viskan. Seni kuni Kaido oma õhupalli kinni sidus oli minul juba üks pall puru visatud. Ilma probleemideta purunesid ka 2 ja 3-s pall.

Jooksu tuli meil kokku 17,8 kilomeetrit ja koos lisaülesandega kulus selleks 2:27

Rattas otsustasime ringi teha vastupidiselt jooksu ringile. Sõit algas muidugi huvitavalt. Kui peale esimest laskumist selja taha vaatasin oli seal tühjus. Natukese aja pärast hakkas paistma Kaido kes mainis vaikselt, et oli kraavi sõitnud.



Vahetult enne 40 punkti õnnestus mul vänt ühe kännu taha kinni sõita ja väga uhke lend üle leistangi sooritada. Kuna mina jäin natuke toibuma, siis läks punkti võtma Kaido. Ütlesin talle et läheks vasakult poolt jõekääru, et oleme seal käinud. Kaido läks loomulikult ilma kaardita ja natukese aja pärast tuli ja ütles, et vasakul polnud punkti. Jooksin siis ka kaartiga pervest alla ja saatsin ta sinna tagasi, kust oli just tulnud.

Järgmine kukkumine leidis aset teel 53-33 punkti. Unustasin seal Kaidole öelda, et varsti tuleb paremale pöörata. Ja kui ma teeotsa märgates ~30km/h kiiruse pealt pidurit vajutasin oli Kaido mul hirmsa raginaga tagant seljas. Mina jäin püsti, aga Kaido kukkus küll päris korralikult. Seni kuni Kaido natuke oigas ja toibus kangutasin mina tema ratta esiratta taas liikuma.

55 punkti võtma minnes õnnestus mul ennast päris korralikult okastraati kinni joosta ja veel nii osavalt, et jalatsite paelad ei tulnud, ega tulnud traadi küljest lahti.

Finishisse jõudsime seekord isegi 16 sekundit enne aega ja pääsesime ilma trahvideta ning saime 3. koha Maku & Trossmani ning Salomoni järel.

Rattas läbisime seekord 34,8km

Tulemused

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Kaido on ka juba toibunud, et võistluse kohta paar sõna lausuda?

Kaido ütles ...

Lisan siis ka omalt poolt paar kommentaari.

Jooksus läbisime valitud raja hästi, vajaka jäi planeerimisest (pisikeste 2-ste punktide asemel oleks võinud ühe suuremate punktidega kaare teha, mis oleks suht vähe distantsi pikendanud) ja kuna alguses mõtlesin seda rohkem treeninguna võtta, aga kuna hiljem tuli ikka võistluslikkus peale, siis oleks alguses kah võinud pisut kiiremini liikuda...

Ideaalne jooksuring meie jaoks oleks võinud olla: 27-41-30-36-47-42-39-52-25-32-48-53-58-33-49-57-34-56-46-40-38-55-20 = 85 punkti

Lisaülesandes tegi Martti nooleviskel hea töö - kolmest kolm. Selle ideaalsoorituse eelduseks olid pilgeni täis puhutud õhupallid.

Rattas oli kolmes kohas ajakadu:
* vahetusalas passisime liiga kaua
* punkti 40 läksin mälu järgi ilma kaardita võtma, aga see kahjuks ebaõnnestus, Martti pidi lõpuks alla tulema ja mulle õige luha kätte näitama
* minu kukkumine
Lisaks oli võimalik ka parem rada planeerida.

Ideaalne rattaring meie jaoks oleks võinud olla 40-41-37-56-28-51-36-30-42-52-44-32-53-33-35-59-34-46-55-54-43-20 = 84 punkti

Kokku seega hüper-super-ideaalsooritus oleks meie jaoks olnud 85+3+84=172

Kukkumisest veel.
Teel punkti 33, enne parempööret, sõitsin Marttil tuules tagarattas kinni. Kiirus umbes 30 km/h. Martti märkas paremale teeotsa siis, kui oli selle kõrvale jõudnud ja pani pidurid blokki, Martti tagaratas libises mööda kruusa kergelt diagonaali. Ma sõitsin Marttile tagant sisse ja kukkusin.
Tulemuseks mõlema põlve ja peopesa ning parema pöidla, küünarnuki ja puusa marrastused, lisaks on hetkel vasak põlv paistes.
Seal maas lamades oli lisaks füüsilisele valule ka moraalne tagasilöök - idee oli trenni teha ja nüüd ma lõhun ennast ära - milleks küll...
Aga selles suhtes läks õnneks, et luud jäid terveks ja midagi väga ära ei põrutanud ning sain edasi sõita...
Ratta pedaalil oli üks tükk küljest murdunud - aga see ei takistanud pedaalimist ning esiratta väänas Martti samuti tagasi sõidukõlbulikuks.

Anonüümne ütles ...

Küll on ikka mehed, väänavad velgi jms. Hirm hakkab kohe.

Virx

Martti ütles ...

Velgi polnud vaja väänata, sest need jäid sirgeks :-) Esimesed pidurid olid aga kõvasti paindunud ja piduriklotsid olid otsapidi kodarate vahel.