esmaspäev, 18. august 2008

Uniküla neljapäevaku seiklusrada 14.08.2008

Rattaosa rajameistriks oli Kristjan Karabelnik. Eelnevalt olime saanud testsõitjalt hinnangu, et rada on suhteliselt lühike ning Martti võiks selle läbida umbes 01:00 - 01:15.

Kõigepealt siis jälle neljapäevaku jooksuraja läbimine. Kaido võttis valikus kõik punktid, Martti jooksis H21E pluss kõik vahepeal teele jäävad punktid, Aigar jooksis H21E.

Rattas oli vaja võtta 4 punkti kaardi järgi ning lisaks leida kaks punkti legendi järgi õiges järjekorras. Kaardi alusel punktide võtmine ei valmistanud kellelegi probleeme. Oli piisavalt erinevaid teevalikuid ning neid ka realiseeriti ohtralt.

Pähkliks osutus hoopis legendiorienteerumine. Ei tea, kas tingituna eelmisest XDream'ist, kuid enamus ei saanud oma odomeetrinäite ja maastikul olevaid rajakesi klappima ning toimus üleüldine, võiks lausa öelda, et totaalne, Vooremäe kammimine. Legendid räägivad, et kõige kiiremine ja puhtamalt sai punktid kätte Maret Vaher (13:39), kusjuures tema rattal ei olnud odomeetritki. Kaido kulutas aega 36:22, Martti 58:14 ja Aigar 54:10.

Aigar kasutas legendiorienteerumises kõrvalise abina Katri't võistkonnast "Ruuben ja Nele", keda sai vahepeal oskuslikult valedele jälgedele juhtida, ning finišispurdil (60->finiš) ühines meiega Kauri võistkonnast "Webmedia Tartu".

Täpsemalt rajad ja tulemus.

2 kommentaari:

Martti ütles ...

No tunniga poleks ma seda rada läbinud isegi siis, kui kogu raja täiega vajutanud oleks. 1:15 eeldanuks legendiosa puhast läbimist. Kuna legendi esimene 120m sai minu odomeetril täis täpselt 2. teeotsa peal, siis proovisin algul lolli järjekindlusega teise raja peal pöördeid klappima saada. Kui lõpuks õigele rajale sain ei usaldanud enam väikseid radu ja odomeetrit ja tegin veel posu lisapoognaid. Ratta teise punkti sõites nägin mitmel korral kaugemal ees üht ratturit ja mõtlesin endamisi, et kes see mees on, kellele ma järgi ei jõua. Punkti jõudes selgus, et oli hoopis Maret :-) Kui mina 4.das punktis legendi otsisin jõudis kohale ka Maret, kes ütles, et tal ei anna odomeeter signaali. Kutsusin teda endaga kaasa, aga Maret üritas enda odomeetrit käima saada ja ei liitunud minuga. Ühesõnaga tegi õige otsuse. Vooremäele jõudes sai minul otsa ka jook ja viimased tund aega olin ilma joogita, aga kokkuvõttes oli päris huvitav kogemus.

aigars ütles ...

Nõrk oled.