kolmapäev, 23. aprill 2008

Võhandu maraton

Kaks Medisofti ja üks Medisofti sõprade võistkond osalesid Võhandu Maratonil (Tamula järvelt Võõpsusse 93 km). Kõik kolm paati osalesid kaheste kanuudega. Kaks meeste ja üks segavõistkondade arvestuses.

Tulemused:
Meeste kaheste kanuude klass:
3. Martti Mikk ja Kaido Hallik, aeg 11:08.27
15. Aigar Sirel ja Artur Novek, aeg 12:33.20
Sega kaheste kanuude klass:
4. Kadri Limberg ja Kristjan Karabelnik, aeg 13:29.27

Kõige kiiremini läbis raja kahene süst koosseisus Kaubi Türnpuu ja Uko Kõrge ajaga 9:05.44, kiireim kanuu oli kahene koosseisus Jaan Leppik ja Ilmar Udam ajaga 10:51.49.
Kokku osales 127 alust.

Viited vaheaegadele ja lõpptulemustele

Kaido muljed.

Enne starti polsterdasime kanuude istmed, mina Marttiga teipisime joogipõied kanuu külge, et saaks kiiresti ilma aega viitmata juua. Martti pani istme alla, mina kanuu esiotsa külge. Mina veel panin teibiga söögi kanuu külgedele kinni, et saaks kiiresti ilma aega viitmata süüa vajadusel.

Kuna niipalju aluseid oli stardis, siis kartsime tupikusse jäämist stardis, aga kuna saime startida esireast, siis saime enam-vähem oma hooga sõita, esimese jõejupi peal paar korda oli süst risti ees.

Esimesed kaks vaheajapunkti Kirumpää sillale ja Paidrasse sõitsime 2.-4. koha kanuudega koos, üks kanuu oli eest nii ära läinud, et me ei näinud seda kordagi. Kuni Paidrani oli suhteliselt väike vool.

Kolmas vaheajapunkt oli Leevil ja seal olime juba teisena. Paidrast Leevile oli kohati päris kiire vool ja mõnus oli kihutada. Leevil nägime ka juhtkanuud. Leevil oli esimene toitlustuspunkt, sõime kiiresti ja asusime esimesi jälitama.

Neljas vaheajapunkt oli Reo sild. Leevi ja Reo silla vahel oli kõige põnevam lõik huvitavate tammidega. Kahest tammist allasõitmisel tuli päris korralikult vett sisse. Paar pilti kah neist kohtadest (Kaido ja Martti):


Peale tammidest allasõitu otsustasime, et ei lähe kaldale aega raiskame, vaid pillume sõidu pealt vett välja - nii tegimegi. Natuke enne Reo silda nägime kaldal juhtkanuud, olid teised metsapeatuse teinud. Seega saime juhtima. Natukese aja pärast aga oli see kanuu meil järel ja läks mööda. Reo silla juures oli vahe minimaalne.

Viies vaheajapunkt oli Leevaku HEJ pais. Peale Reo silda teadsin ma ühte kraavi, mis ühe jõesopi sirgeks lõikab. Kasutasime seda kraavi ja saime taas esimseseks. Mõne aja pärast aga jõudsid endised juhtijad järele ja läksid taas mööda. Ühes jõekäänakus jäi see kanuu aga kinni ja kolmandat korda saime ette. See aga jäi ka viimaseks korraks. Varsti olid nad meil järel ja läksid mööda. Enne Leevakut muutus vool järjest väiksemaks ja seal pandi proovile siis paatkondade tõeline sisu - enam polnud aitavat voolu, tuli ise tõmmata. Paaris kohas ei osanud me ka kõige otsemat teed pidi minna kõrkjate vahel. Leevakul jõudis meile üks kanuu järele. Poisid olid katkise sabaosaga kanuuga ja puumõladega ning tõmbasid laisalt, aga liikusid meist müstilisel moel tunduvalt kiiremini. Leevakul tegime kiire supi ja kiirustasime minema. Randudes olime korra veel juhtkanuud näinud, nemad siis just lahkusid vaheajapunktist.

Kuues vaheajapunkt oli Räpina HEJ pais. Peale Leevakut püüdsime kiiresti liikuda, aga katkine kanuu jõudis peagi taas järele ning läks mööda ja rohkem ei näinud me ka neid. Enne Räpinat ei osanud me paaris kohas otse minne ja tegime paar pikka kaart sisse. Kuna vesi ei voolanud, siis tuli jälle ainult oma lihastele loota.

Finish oli Võõpsus. Selles lõigus oli ka natuke voolu ja kuna finish lähedal, siis liikusime päris korraliku kiirusega. Kohati oli ka hirm, et ehk keegi jõuab veel järele ja kaotame koha esikolmikus, see samuti motiveeris kiiresti tõmbama.

Peale finishit oli hea meel, et suutsime esikolmikus lõpetada. Selg, õlad, põlved ja randmed valutasid, olid ka mõned rakud peopesades ja üks katkiläinud vill.
Kui küsiti, et kas järgmine aasta jälle, siis vastuseks oli diplomaatiline: hetkel ei ütle midagi. Aga nagu arvata, on hetkel (4 päeva peale üritust) järgmisel aastal osalemise isu täiesti olemas :)

Pildid ka Arturist ja Aigarist ning Kadrist ja Kristjanist:

Kommentaare ei ole: